Какъв психологически тип сте?


 Екстровертите насочват енергията си навън, като за тях е изключително важно да общуват с хора, а при интровертните е точно обратното – те се насочват към себе си, като предпочитат да се изолират. Чрез този тест вие ще разберете към кой тип принадлежите. Това ще ви помогне да си обясните защо имате определено поведение сред хората и разбирайки своята същност, да подобрите общуването си.

 


Занимателни тестове - Психометричен тест - Оценка на ниво
1. Имате ли много познати, чийто брой непрекъснато нараства?

2. Смятате ли, че самотата не е толкова лошо нещо?3. Чувствате ли се потиснат, когато телефонът ви е изключен?

4. Предпочитате ли да сте част от по-голяма компания, където бихте могли да останете незабелязан?

5. Запомняте ли по-лесно лица, биографии, постъпки вместо теории, формули и думи на чужди езици?

6. Понякога ненавиждате ли всички източници на шум?

7. Предпочитате ли да се храните в компания, отколкото сам?8. Присъщо ли е за вас дълго време да обмисляте нещо?9. Обичате ли да разказвате вицове, случки, анекдоти и да имитирате други хора?

10. Бързо ли влизате в контакт с непознати лица?11. Виждате ли двусмисленост там, където много други виждат само един смисъл? Или пък това, което за тях е двусмислено, за вас е лишено от смисъл?

12. Безпокоят ли ви често здравни проблеми, които сте в състояние дълго да обмисляте?

13. Винаги ли сте наясно как да постъпите във всяка една ситуация, без да се колебаете в действията си?

14. Винаги ли следвате принципите си на всяка цена?15. Бързо ли вземате решения, дори и с риск понякога да не са съвсем сполучливи?

16. Трудно се сближавате с хората и имате малко, но верни приятели.

17. Не се отказвате от възможността да се изкажете и да вдигнете тост.18. Трудно ли се приспособявате към непозната обстановка?

19. Някога случвало ли ви се е в един ден да гледате два филма, да отидете на концерт, по пътя да прочетете половин детективски роман, да посетите приятелско събиране, да определите четири срещи и да отидете на две от тях?20. Вещите ви може да не са много и да не са "нещо особено", но за вас са ценни и образуват с вас "едно цяло”.

21. Винаги ли имате много планове и замисли?22. По-приятно ли ще ви бъде, ако не сте потопени във водовъртеж от новини и събития?23. Могат ли обстоятелствата да повлияят на вашето решение или въпреки всичко ще постъпите така, както сте си наумили?
24. Понякога един хубав спектакъл или концерт са ви достатъчни за цял месец.25. От този тип хора ли сте, които се вслушват в сложните си чувства и треперят за здравето си?26. Често потъвате в спомени, а те са като разклонена мрежа, която не се разплита.27. Не се отказвате от малко клюки - не за да злословите, а просто защото е интересно.28. Едно незначително събитие ви е достатъчно, за да заработи мисълта ви сякаш от само себе си.29. Интересувате се от впечатлението, което правите на околните, и то общо взето ви допада.

30. По-добре запомняте смисъла, отколкото детайлите и подробностите.