Работохолик ли сте?


  Задавали ли сте си въпроса дали сте готови да работите до предела на възможностите си? Не мислите ли, че работохолизма не е комплимент, а диагноза? Чрез този тест вие ще установите колко дбре се справяте с контролирането на работата и стреса, който тя поражда.


Занимателни тестове - Психометричен тест - Психометричен тест
1. Събуждате ли се често с мисълта за това какво трябва да свършите до края на работния ви ден?2. Държите ли да изпълните поставените от вас цели на 100%?3. Склонни ли сте да правите често компромиси?4. Чувствате ли се непълноценни, когато останете без работа и няма с какво да се заемете?5. Склонни ли сте да не дооценявате компетентността на колегите ви?6. От съществено значение ли е за вас да бъдете винаги първи в постигането на даден резултат?7. Тревожите ли се често за маловажни неща?8. Предпочитате ли да се върнете по-скоро на работното си място, когато можете да се възползвате от дълъг отпуск?9. Стремите ли се винаги към по-високи и трудно изпълними цели?10. Страдате ли често от преумора?
11. Имате ли навика да работите до късно вечерта или в почивните дни?12. Критични ли сте към себе си като се обвинявате често за незначителни провали на работното ви място?13. Възприемате ли се за по – особена личност?14. Четете ли постоянно материали, свързани с работата ви, дори докато се храните или гледате телевизия?15. Съставяте ли списък на онова, което е необходимо да свършите?16. Често ли се ангажирате с няколко дейности едновременно на работното ви място?
17. Имате ли усещането, че времето не ви достига, за да изпълните всичките си задължения и бихте искали денонощието да продължи повече от 24 часа?18. Изпълнявате ли ангажименти от работата си по време на отпуск?19. Отчайвате ли се в случай, че не сте постигнали желаните резултати от дейността, с която сте се захванали?20. Имате ли усещането, че с времето изпитвате по-голяма необходимост да работите?21. Отнасяте ли се с по - голяма отговорност към задълженията в работата ви, отколкото към заниманията от личен характер?22. Стараете ли се да избягвате конфликтни ситуации?23. Случва ли се често да реагирате импулсивно, без да се интересувате от това какво ще бъде мнението на другите за поведението ви?24. Смятате ли, че сте от типа хора, които се боят от критики, а в същото време непрекъснато критикуват?25. Посещавате ли работното си място, когато не сте в добро здравословно състояние?26. Чувствате ли се извън кожата си, когато нещата не вървят по план?27. Бихте ли се подразнили, ако ви ангажират с нещо друго, докато сте се съсредоточили върху определена дейност?28. Поставяте ли си сами по-кратки от обичайните срокове за изпълнението на дадени ангажименти?29. Концентрирате ли се повече върху бъдещи събития, отколкото да се наслаждавате на настоящия момент?30. Често ли пропускате семейни събития и празници?